skip to Main Content
Aanmelden bij SOLO

U wilt een account aanmaken. Wat moet u doen?

Volg onderstaande stappen:

  • Op de pagina “Inloggen” klikt u op “Ik heb nog geen account”.
  • Op de pagina “Registreer een account” vult u uw e-mailadres in. Ook kiest u zelf een wachtwoord en geeft u uw mobiele telefoonnummer op. Dit nummer heeft u nodig in de volgende stap.
  • Klik vervolgens op de knop “Account aanmaken”. U ontvangt via SMS een activatiecode.
  • Op de pagina “Registratie bevestigen” vult u de activatiecode in. Vervolgens klikt u op de knop “Code controleren”.

U wilt een account aanmaken maar u hebt niet direct uw account geactiveerd met de SMS activatiecode. Wat moet u doen?

Helaas is het niet mogelijk om een inactief account opnieuw te activeren. U moet een nieuw account aanmaken. Gebruik hiervoor een ander, alternatief, e-mail adres.

U krijgt bij het invullen van uw BSN nummer de melding dat uw BSN nummer al bestaat. Wat moet u doen?

U heeft eerder al gebruik gemaakt van SOLO met een ander gebruikersaccount. Start uw aanvraag opnieuw met het eerder gebruikte account. Ook kunt u het antwoord op de vraag over uw BSN nummer leeg laten. Het is geen verplichte vraag, u kunt het formulier gewoon verder invullen.

U krijgt bij het inloggen de foutmelding dat u succesvol bent aangemeld en dat u om veiligheidsredenen bent uitgelogd. Wat moet u doen?

U heeft eerder een SOLO gebruikersaccount aangemaakt, maar de verder geen concept-zaak gestart. U dient een melding Bbz/Ioaz te starten via de eerder ontvangen link uit de doelgroepscan. U kunt deze link ook terugvinden op de pagina onder ‘Sociale ondernemersregelingen’.

Inloggen op SOLO

U wilt inloggen op uw “Persoonlijke Internet Pagina (PIP)” maar u bent uw wachtwoord vergeten. Wat moet u doen?

U kunt via de pagina “Inloggen” een nieuw wachtwoord aanvragen. Klik op “Ik ben mijn wachtwoord vergeten” en volg de instructies.

U wilt inloggen op uw “Persoonlijke Internet Pagina (PIP)” maar uw mobiele telefoonnummer is gewijzigd. Wat moet u doen?

Om in te kunnen loggen moet u altijd een SMS activatiecode invullen. Wanneer u nieuw mobiel telefoonnummer gebruikt, kunt u contact opnemen met uw gemeente. Zij kunnen er voor zorgen dat u de SMS activatiecode ontvangt op uw nieuwe mobiele telefoonnummer.

U wilt inloggen op uw “Persoonlijke Internet Pagina (PIP)” maar uw e-mail adres is gewijzigd. Wat moet u doen?

Wanneer u nieuw e-mail adres gebruikt, kunt u contact opnemen met uw gemeente. Zij kunnen er voor zorgen dat u met uw nieuwe e-mail adres kunt inloggen.

Aanvragen via SOLO

U kunt niet direct alle vragen beantwoorden. Wat moet u doen?

Het is mogelijk om tijdens het invullen van het formulier, uw gegevens tijdelijk te bewaren. Klik rechts boven in het scherm op “Later afronden”. Uw aanvraag wordt nu als concept opgeslagen. Wanneer u later opnieuw inlogt, vind u uw “Melding Bbz 2004 / Ioaz” terug onder het kopje “Mijn Concepten”.

Uw melding is geregistreerd. Wat moet u doen?

Uw melding is geregistreerd bij uw gemeente. De gemeente zal nu contact met u opnemen.

U kunt de status en voortgang van uw zaak volgen via uw “Persoonlijke Internet Pagina (PIP)”. Soms zal de gemeente u om aanvullende stukken vragen. Deze stukken kunt u via uw “Persoonlijke Internet Pagina (PIP)” naar de gemeente sturen.

Verlenging Bbz/Ioaz aanvragen via SOLO

U heeft eerder via SOLO een Bbz/Ioaz aanvraag ingediend en u nu wilt een verlenging aanvragen. Wat moet u doen?

Om een Bbz/Ioaz verlenging aan te vragen gaat u naar uw “Persoonlijke Internet Pagina (PIP)”. Volg onderstaande stappen:

  • Open uw eerdere zaak.
  • Klik geheel onderaan de pagina onder het kopje “Acties” op de link “Verlenging aanvragen”.
  • Kijk goed naar alle vragen en eerder gegeven antwoorden. Waar nodig past u deze antwoorden aan.
  • Verstuur uw nieuwe aanvraag.
Vraag het de SOLO-Helpdesk

Heeft u een vraag over een eerder verstuurde melding?

Neemt u voor een reeds verstuurde melding direct contact op met uw gemeente. Uw kunt de contactgegevens vinden, in de e-mail die u heeft ontvangen na het registreren van uw melding. Zorg dat u uw zaaknummer bij de hand heeft.

Heeft u inhoudelijke vraag over de bbz of Ioaz regeling voor ondernemers?

Neemt u voor een inhoudelijke vraag over de Bbz of Ioaz regeling voor ondernemers contact op met uw gemeente. Ook kunt u kijken of u het antwoord op uw vraag kan vinden op de website van Stichting 155-Help-een-bedrijf:

Staat uw vraag en het antwoord er niet bij? Stel dan een vraag aan de SOLO-Helpdesk. Gebruik hiervoor onderstaande knop.

Back To Top